AFP or licensors

Politie zet traangas in tegen betogers in Hongkong

In Hongkong heeft de politie traangas ingezet tegen betogers die opnieuw op straat zijn gekomen tegen de regering. Het protest in Hongkong houdt al meer dan twee maanden aan. De manifestaties waren aanvankelijk gericht tegen een omstreden uitleveringswet, maar mondden uit in een vraag om minder inmenging van Peking en meer democratische vrijheden.

Het was opnieuw een onrustige dag in Hongkong. Op verschillende plaatsen in de stadstaat waren er demonstraties. Betogers speelden een kat-en-muisspel met de politie. Barricades werden opgeworpen om de agenten op een afstand te houden. 

De politie zette traangas in bij een demonstratie in de buurt van een politiekantoor en bij een betoging aan een treinstation. 

Ook op de luchthaven van Hongkong hielden duizenden demonstranten voor de tweede openvolgende dag een sit-in. Met de actie willen ze buitenlandse bezoekers bewust maken van hun eisen. De actievoerders, vooral jonge mensen, vaak in het zwart gekleed, scanderen slogans en delen pamfletten uit. Daar laat de politie de betogers wel begaan.  

Het protest in Hongkong begon meer dan twee maanden geleden met het verzet tegen een omstreden uitwijzingswet aan China. Die wet is voorlopig opgeschort, maar het protest is niet gaan liggen. De eisen van de manifestanten zijn uitgebreid tot meer democratie en minder inmenging van Peking. 

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen