Foto: Twitter.

Tientallen doden door ontplofte tankwagen in Tanzania

In het Oost-Afrikaanse land Tanzania zijn zeker 57 doden gevallen toen een tankwagen ontplofte. Het incident vond plaats in Morogoro, zo'n 200 kilometer ten westen van Dar es Salaam, de grootste stad van het land. De meeste slachtoffers zijn mensen die weglekkende brandstof voor hun moto(taxi) wilden recupereren van de beschadigde tankwagen.

De ontploffing gebeurde rond 8.30 uur plaatselijke tijd. Zeker 57 mensen kwamen om het leven. Tientallen anderen zijn met brandwonden opgenomen in het ziekenhuis.

De meeste slachtoffers waren bestuurders van mototaxi's en mensen uit de omgeving die waren toegestroomd nadat de tankwagen een ongeluk had gehad. Ze probeerden brandstof te recupereren van de beschadigde tankwagen, maar die ontplofte.

Incidenten als dit, waarbij mensen gedood worden bij explosies terwijl ze weglekkende brandstof proberen mee te nemen van beschadigde tankwagens, zijn niet ongewoon in Oost-Afrika. In 2013 kwamen in de Oegandese hoofdstad Kampala zeker 29 mensen om het leven bij een soortgelijk ongeluk.

Meest gelezen