Wiesenbaden112
www.chicmedia.de

Bestuurder tankt fout en probeert benzine met stofzuiger uit tank te halen: geen goed idee, wat moet u wel doen?

In de Duitse stad Eschborn, bij Frankfurt, is een auto volledig uitgebrand nadat de 55-jarige bestuurder verkeerd getankt had en vervolgens probeerde om de benzine met een stofzuiger uit de auto te pompen.

Volgens de eerste vaststellingen van de hulpdiensten had de 55-jarige vrouw verkeerd getankt. Om het probleem op te lossen, duwde ze haar auto met de hulp van een voorbijganger naar het stofzuigersysteem. Ze wilde zo de benzine via een slang uit de auto pompen. Maar dat mislukte: de stofzuiger vatte vuur en al snel sloegen de vlammen over op de auto. 

Haar auto brandde volledig uit, en ook een metalen container die vlakbij stond raakte beschadigd. De brandweer kon wel voorkomen dat het vuur oversloeg naar het tankstation.

Een 20-jarige hulpverlener raakte lichtgewond. De schade wordt geschat op zo'n 30.000 euro. 

Wat moet u dan wel doen als u fout getankt hebt?

Het mag duidelijk zijn: met een stofzuiger de benzine uit uw auto halen is niet de beste oplossing als u verkeerd getankt hebt. Maar wat moet u dan wel doen als u uw wagen gevuld heeft met de foute brandstof? Volgens Touring zijn er drie mogelijkheden. 

  • U merkt de fout op tijdens het tanken. Het belangrijkste is om de motor niet te starten. Zolang de brandstof niet in de motor terechtkomt, kan daar al niets stukgaan. Zet de auto in neutraal en duw hem naar een plaats waar hij veilig staat en niet in de weg staat van andere weggebruikers.
  • U merkt de fout op tijdens het rijden. Parkeer de auto op een veilige plaats en zet de motor af. 
  • U heeft niets door. Uw auto zal automatisch stilvallen. Bij een dieselauto waar u benzine in gedaan heeft, zal dat vrijwel meteen gebeuren. In het omgekeerde scenario zal de auto stroever rijden en schokken. Volgens Touring zal uw auto waarschijnlijk binnen een straal van 1 kilometer van het tankstation stilvallen.

Het is dus niet zo dat de auto een waarschuwing geeft dat er een verkeerde brandstof in de tank zit, u zal het zelf moeten ondervinden.

Het belangrijkste is dat u de foute brandstof zo snel mogelijk laat verwijderen (en dat dus niet zélf probeert te doen). De verkeerde brandstof wordt dan uit de tank gezogen en de tank en de leidingen worden gezuiverd. 

Duitse politie
Wiesbaden112
www.chicmedia.de

Meest gelezen