Fietsdief gevat met tweede fiets op bagagerek

In Antwerpen is een fietsdief opgepakt toen hij aan het Steenplein aan het fietsen was met bovenop zijn bagagedrager een tweede fiets. De politie vond in de fietstassen ook materiaal om fietsen te stelen.

In de vroege zaterdagochtend, iets voor 6 uur, merkte een politiepatrouille aan het Steenplein een fietser op die bovenop zijn bagagedrager een tweede fiets vervoerde. Omdat ze dit verdacht vonden, gingen de inspecteurs tot een controle over. De 30-jarige man uit Hemiksem gaf onmiddellijk toe dat de tweede fiets niet van hem was.

In de fietstassen werden koperdraad, metalen voorwerpen en inbrekersmateriaal gevonden. Het materiaal had hij naar eigen zeggen gevonden op een nabije werf. De verdachte, geen onbekende voor politie, werd voor verder onderzoek meegenomen. De buit en zijn werkgerei werden in beslag genomen. De eigenaar van de gestolen fiets werd nog niet achterhaald.

Meest gelezen