Dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf in Oudsbergen

In Oudsbergen, in Limburg, is afgelopen nacht een 45-jarige fietser om het leven gekomen bij een verkeersongeval. De bestuurder reed na het ongeval door. De politie heeft nu een verdachte opgepakt. 

Afgelopen nacht, om iets voor 3, zag een patrouille van de politiezone CARMA in Oudsbergen in de verte een ongeval gebeuren. Toen de agenten ter plaatse kwamen, vonden ze een fietser op de weg. De bestuurder van de auto was na het ongeval weggereden zonder te stoppen. De bestuurder werd later opgepakt.

Uit de eerste vaststellingen van een verkeersdeskundige is intussen gebleken dat de fietser al op de rijbaan lag voor hij door de auto werd geraakt. Het opsporingsonderzoek naar de concrete omstandigheden moet worden voortgezet. De dienstdoende parketmagistraat besliste de automobilist vrij te laten. Zijn rijbewijs is wel voor 15 dagen ingetrokken en hij moet zich voor het onderzoek ter beschikking houden van politie en parket.

Meest gelezen