Dodelijke brand Beringen: "Vermoedens van menselijke tussenkomst"

Verschillende deskundigen hebben vandaag het gebouw onderzocht waar dit weekend een brand het leven kostte aan twee brandweermensen. Volgens de eerste resultaten is het vuur niet te wijten aan een technisch defect. Het parket vermoedt dat iemand de brand, moedwillig of per ongeluk, heeft veroorzaakt.

Het labo van de federale gerechtelijke politie, de branddeskundige, een brandhaarddetectiehond en een deskundige met een 3D-scan bezochten vanmiddag het uitgebrande gebouw. "Dat kon pas vanmiddag, omdat er gisteren moest worden nageblust, en er nog een veiligheidsrisico was", zegt Pieter Strauven van het parket van Limburg. 

Uit de eerste vaststellingen blijkt dat er geen aanwijzingen zijn voor een technisch defect. Voorlopig vermoeden de speurders dat een mens aan de oorzaak van de brand ligt. "Van welke aard die menselijke tussenkomst is, moet verder onderzocht worden", zegt Strauven. "Alle pistes zijn open, ook de piste dat het om een opzettelijke brandstichting gaat."

Bij de brand kwamen twee brandweermensen om het leven. Een derde brandweerman werd zwaargewond naar de brandwondenafdeling van het UZ Leuven gebracht, maar intussen is hij buiten levensgevaar. Drie andere gewonden mochten gisteren al het ziekenhuis verlaten.

Meest gelezen