Hotelsector Gent wil limiet op verhuur via Airbnb

De Gentse hotelsector wil een limiet op het verhuren van een kamer via Airbnb. Ze willen dat een kamer niet meer dan 30 dagen op een jaar verhuurd kan worden. Met dat voorstel stappen ze binnenkort naar het stadsbestuur.

De Gentse hotelsector stapt binnenkort naar het stadsbestuur omdat ze de concurrentie van Airbnb oneerlijk vinden. Via airbnb kan eender wie zijn kamer verhuren. Het zijn dus vaak private verhuurders en die moeten geen stadsbelastingen en citytaks betalen. “Dat is oneerlijke concurrentie”, zegt Rudy De Wit van de vzw Gent Hotels.

30 dagen

“We willen dat private verhuurders hun kamer niet meer dan 30 dagen op een jaar kunnen verhuren.” Met deze vraag volgen ze het voorbeeld van Amsterdam. Daar bestaat die regel al een tijdje. “We hebben nu nog geen problemen, maar Airbnb groeit en de prijzen zijn ook duurder dan in het begin. We moeten ook kijken naar de toekomst, en dan zou het goed zijn als er een limiet staat op het verhuren van zo’n kamer.”

Meest gelezen