Portugese regering verplicht tankwagenchauffeurs minimaal te bevoorraden

De Portugese Regering gaat tankwagenchauffeurs verplichten tankstations te bevoorraden. Dat is zopas per decreet beslist. Er was afgesproken dat er een minimum dienstverlening zou zijn, maar omdat de stakende chauffeurs de afspraken niet nakomen, zullen ze nu gedwongen worden om bepaalde benzinestations te bevoorraden. 

De tankwagenchauffeurs eisen betere lonen en arbeidsvoorwaarden. De staking begon vanmorgen, maar gisteren was er op heel wat plaatsen al geen drup brandstof meer te krijgen. 

De regering had een minimale dienstverlening bevolen. Zo zouden tankstations waar hulpverleningsvoertuigen, zoals ambulances en brandweerwagens, komen tanken, bevoorraad worden. Ook voor gewone bestuurders zou er een minimumrantsoen voorzien worden. 

Maar de stakende chauffeurs houden zich niet aan de afspraken. Ook zou de luchthaven minder brandstof krijgen dan afgesproken. Daarom wil de regering nu dus een minimumbevoorrading afdwingen. Wie zich niet aan de afspraken houdt, riskeert vervolging.

Door de staking is er heel wat hinder. Vooral het zuiden van Portugal is zwaar getroffen. Naar schatting meer dan een miljoen toeristen zit vast in de Algarve, omdat er onvoldoende brandstof is om zich te verplaatsen.

Meest gelezen