Vijf kinderen komen om bij brand in Amerikaans kinderdagverblijf

Bij een brand in een kinderdagverblijf in de Amerikaanse staat Pennsylvania zijn vijf kinderen om het leven gekomen. De slachtoffertjes zijn tussen de acht maanden en zeven jaar oud.

De brand ontstond om 1.15 uur in een huis in de stad Erie. De eigenaar van de woning en uitbaatster van de crèche werd met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Haar toestand is stabiel.

Twee andere kinderen, van 12 en 17 jaar oud, konden volgens getuigen tijdig aan de vlammen ontsnappen door van het dak van de eerste verdieping naar beneden te springen. Een buurman die de woning inliep om de bewoners te redden, raakte eveneens gewond.

De brandweer kon na aankomst alle personen uit het huis redden, maar voor vijf slachtoffers kon dus geen hulp meer baten. Vier van hen zijn broers en zusjes die in het kinderdagverblijf overnachtten omdat hun ouders moesten werken.

Er is een onderzoek gestart naar de brand. In Erie wordt geschokt gereageerd op het drama. Veel mensen kwamen aan het uitgebrande gebouw al knuffels en bloemen neerleggen. 

Herbekijk hier de reportage uit “Het Journaal”: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen