Videospeler inladen...

India getroffen door zware overstromingen en modderstromen

In India hebben de moessonregens al aan 190 mensen het leven gekost. Vooral het zuiden en het westen van het land zijn getroffen door overstromingen en modderstromen.  Reddingsploegen proberen mensen weg te halen uit het rampgebied. In totaal zijn meer dan 160.000 bewoners geëvacueerd. In de zuidelijke deelstaat Kerala was er een enorme aardverschuiving, daar vielen zeker 76 dodelijke slachtoffers. 

In totaal zijn meer dan 1,4 miljoen mensen in India getroffen door de nieuwe watersnood. Anders dan de voorbije weken, toen vooral het noordoosten van India en Nepal en Bangladesh werden getroffen, is dat nu het geval in het westen en het zuiden van het land.

Er is sprake van grote overstromingen en aardverschuivingen in de deelstaten Gujarat en Maharashtra, Goa, Karnataka op de westkust en Kerala en Tamil Nadu in het zuiden. In Kerala alleen al kwamen er 76 mensen om het leven door een grote aardverschuiving. Vorig jaar stierven er in Kerala meer dan 230 mensen door de moessonregens.

Meest gelezen