Burgemeester Ridouani: "In Leuven is geen plaats voor amokmakers"

Burgemeester van Leuven Mohamed Ridouani (SP.A) zal morgen overleg plegen na de incidenten dit weekend op de Oude Markt. In de nacht van zaterdag op zondag was het erg onrustig op die Oude Markt. Op het overleg wil Ridouani bekijken welke bijkomende maatregelen er moeten genomen worden, hij wil vooral de amokmakers aanpakken.

In de nacht van zaterdag op zondag was het erg onrustig op de Oude Markt van Leuven. Mensen werden aangevallen, de politie werd belaagd. Drie slachtoffers moesten voor verzorging naar het ziekenhuis en vier amokmakers werden opgepakt. Burgemeester Ridouani laat er geen twijfel over bestaan. Amokmakers zijn niet welkom in zijn stad. "Ik wens heel duidelijk te zijn", zegt Ridouani, "in deze stad is er geen plaats voor amokmakers die de sfeer komen verpesten, andere mensen lastigvallen en geweld plegen. Leuven moet een plezante stad blijven om uit te gaan, feest te vieren en te genieten van de bruisende binnenstad."

Overleg

Woensdag zal de Leuvense burgemeester aan tafel zitten met de horeca, de politie en het parket om na te gaan welke bijkomende maatregelen er kunnen genomen worden. Die zullen vooral gericht zijn tegen de amokmakers. Ridouani wijst erop dat er al heel wat gebeurt om de veiligheid te garanderen. Er is extra politie aanwezig tijdens het weekend en op uitgaansavonden. Er bestaat ook al een intense samenwerking met de horeca, zodat horeca-uitbaters bij incidenten vlug de politie kunnen verwittigen. 

Meest gelezen