Autopsie brengt meer duidelijkheid over dood van Canadese moordverdachten

De lichamen van de twee Canadese tieners die verdacht worden van drievoudige moord zijn teruggevonden. De politie denkt nu dat ze zelfmoord hebben gepleegd toen de massale zoekactie van de politie in volle gang was.

De lichamen van de 19-jarige Kam McLeod en de 18-jarige Bryer Schmegelsky werden vorige week teruggevonden in het noorden van de Canadese provincie Manitoba. Ze werden ervan verdacht een Australische man van 23 en zijn 24-jarige Amerikaanse vriendin te hebben doodgeschoten. Ook een zestiger, lector aan de universiteit van British Columbia, werd door hen vermoord. De politie heeft nu meer uitleg gegeven.

(lees verder onder de foto)

AFP or licensors

Uit de autopsie blijkt dat de twee zichzelf van het leven hebben beroofd met een vuurwapen. Het lijkt erop dat Kam McLeod en Bryer Schmegelsky al enkele dagen dood waren voor de lichamen zijn aangetroffen. De lijken werden gevonden in de buurt van de oever van de rivier Nelson, op ongeveer 8 kilometer van de plek waar eind juli het verbrande wrak van de auto van de twee tieners werd gevonden.

Over het motief voor hun moorden tast de politie nog in het duister. Ze onderzoekt de gevonden vuurwapens om na te gaan of die zijn gebruikt bij de drie moorden.  De vader van Schmegelsky verklaarde eerder dat zijn zoon "op een zelfmoordmissie" was. De jongeman had online ook foto's naar een vriend gestuurd met daarop nazi-symbolen.

slachtoffers van de twee Canadese tieners
AFP PHOTO / FOWLER FAMILY HANDOUT VIA NSW

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Meest gelezen