Kan verzoeningsvergadering bij het spoor staking dit weekend vermijden?

Vanaf 9 uur zit de onafhankelijke spoorbond OVS samen met de directie van de NMBS. Een ultieme poging is het om een nieuwe staking komend weekend te vermijden.

Dit weekend is er Pukkelpop, traditioneel een weekend waarop heel wat festivalgangers rekenen op de NMBS om in Kiewit-Hasselt te geraken. Mogelijk wordt dat een probleem, na de stakingsaanzegging die de onafhankelijke spoorvakbond OVS heeft afgekondigd. Een verzoeningsvergadering kan nog tot een akkoord leiden.

"Wij willen het vooral over de verlofregeling hebben. Sinds de vorige staking, op 27 juli, toen er Tomorrowland was, hebben we niets meer gehoord van de NMBS. De treinbegeleiders vragen een minimum aan vakantie. Op dit moment wordt dat niet gegeven, er wordt zelfs vakantie ingetrokken. Soms op het laatste moment waardoor ze hun reis moeten annuleren. Wij hopen dat de directie van de NMBS met extra toegevingen over de brug zal komen", zegt Gunter Permentier, van de onafhankelijke spoorbond OVS.

"Op dit moment ligt een voorstel op tafel dat er pas over een jaar een minimumgarantie aan verlof kan worden gegeven. Als de directie straks niet meer biedt, dan zal er helaas opnieuw een staking zijn komend weekend."

Meest gelezen