NOS

Onbekende vrouw die eind juni dood werd gevonden net over Nederlandse grens is begraven: "We blijven zoeken"

In de Nederlandse provincie Zeeland is vanmiddag het lichaam begraven van een onbekende vrouw. Zij werd eind juni dood aangetroffen, maar tot op vandaag kan de politie niet zeggen om wie het gaat. "Maar we blijven zoeken."

Eind juni werd in een weiland bij Westdorpe, net over de grens met België, een vrouw dood teruggevonden. Ze was naakt en duidelijk met geweld om het leven gebracht. Een kleine twee maanden later is nog steeds niet duidelijk om wie het gaat. 

"Normaal is er altijd wel iets - enkele persoonlijke spullen of kleding - waardoor we de identiteit kunnen achterhalen", zegt Martine Jacobs in "De wereld vandaag" op Radio 1. Zij leidt het team grootschalige opsporing bij de regionale politie Zeeland en West-Brabant. "Maar hier hadden we geen enkele aanwijzing."

Beluister hieronder het gesprek met Martine Jacobs of lees verder onder de audio:

DNA

De weken nadien is er veel geprobeerd. Zo is het DNA van de vrouw bezorgd aan verschillende Europese landen, die het dan door hun databanken haalden. "Maar al zeker in Nederland en België heeft dat geen resultaat opgeleverd", zegt Jacobs. "Daarnaast werken we ook samen met de cel vermiste personen, die ook hun dossiers bekijkt. Er zijn ook al veel tips binnengekomen, die we allemaal onderzoeken. Voorlopig zonder resultaat."

De vrouw is vanmiddag begraven op de Zuiderbegraafplaats in Terneuzen. Daar waren een aantal mensen aanwezig. Naast Jacobs zelf waren er ook enkele andere politiemedewerkers en de burgemeester van Terneuzen Jan Lonink. Ook enkele mensen kwamen met bloemen een laatste groet brengen, na een oproep op Facebook. 

Onderzoek aan de gang

De vrouw werd bewust begraven en niet gecremeerd. "We weten immers niet wat haar geloof is en op welke manier ze dus begraven of gecremeerd wilde worden."

Het onderzoek is trouwens nog volop aan de gang, ook al is de vrouw nu begraven. "We gaan nog verder met het bekijken van de beelden in de buurt waar de vrouw is gevonden", zegt Jacobs. "Daarnaast is het forensisch onderzoek nog steeds aan de gang en gaan we ook de zoektocht in Europa uitbreiden. Dit weekend kregen we ook nog negentig nieuwe tips. Daar gaan we ook mee aan de slag. Ik ben er vrij zeker van dat we de dader ook zullen vinden eens we weten wie de vrouw is."

Meest gelezen