Opnieuw een dancefestival afgelast: ook Vintage Village Festival in Bonheiden gaat niet door

Vintage Village Festival, dat volgende maand in Bonheiden zou plaatsvinden, mag niet doorgaan van de burgemeester. Het festival is niet het eerste dat deze zomer afgelast wordt. "Het was onverantwoord om het evenement te laten plaatsvinden", klinkt het bij de gemeente.

Opnieuw problemen voor organisatoren

De organisatoren van het dancefestival krijgen eigenlijk opnieuw geen toelating. Eerder dit jaar waren er al plannen voor een editie van het dancefestival in natuurgebied in Heindonk, bij Willebroek. Maar de gemeente gaf geen vergunning. En dus probeerden de organisatoren het opnieuw, aan de Zellaerdreef in Bonheiden.

"Onverantwoord"

Ook op de nieuwe locatie blijken er nu problemen te zijn. Volgens waarnemend burgemeester Bart Vanmarcke is het dossier een maand voor het evenement nog lang niet in orde. "Plots werd er ook melding gemaakt over het gebruik van gasflessen, iets wat daarvoor nooit gesignaleerd was. We weten ook niet waarvoor de organisator die zou gebruiken. Er is ook sprake van een grote tentconstructie, maar ze konden ons niets vertellen over de stabiliteit van de constructie. Het zou voor ons onverantwoord zijn om het evenement te laten doorgaan." 

Al tickets verkocht

Bij de vorige poging, in Willebroek, werden er al tickets verkocht voor er een vergunning was. Daarop hebben politie en parket een fraude-onderzoek opgestart. Ook voor deze editie waren er al tickets verkocht, de organisatie zegt die allemaal te zullen terugbetalen. 

Meest gelezen