Treinstaking van zaterdag gaat door, op derde festivaldag Pukkelpop

De staking bij de NMBS van de onafhankelijke spoorbond OVS gaat zaterdag gewoon door. De verzoeningsvergadering deze ochtend met de directie van de NMBS heeft dus niet het gewenste resultaat opgeleverd. De staking valt op de derde dag van het festival Pukkelpop, in Kiewit (Hasselt). Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, zal de NMBS een gegarandeerde treindienst organiseren. 

De NMBS wil de overlast voor de festivalgangers van Pukkelpop zo veel mogelijk beperken. "Vanaf vrijdag zal je via onze routeplanner al kunnen kijken welke treinen zaterdag al dan niet zullen rijden", zegt woordvoerder Dimitri Temmerman van de NMBS. Er zal in de planning ook "extra aandacht zijn voor treinen naar Hasselt", waar het festival plaatsvindt, klinkt het. Woordvoerder Frederik Luyten van Pukkelpop laat alvast weten dat ze vertrouwen op de dienstverlening die de NMBS voorziet.

De spoorbond staakt omdat ze wil dat treinbegeleiders de garantie krijgen op een minimum aan vakantie. Ook na een verzoeningsvergadering deze ochtend met de directie van de NMBS, besluit de spoorbond door te gaan met de actie, wat de NMBS betreurt.

NMBS erkent wel dat de zomerperiode "niet evident" is voor treinbegeleiders, en wil die druk verlichten met nieuwe aanwervingen. "We werven volop aan. Dit jaar zoeken we 300 nieuwe treinbegeleiders. Meer dan 200 treinbegeleiders zijn intussen aangeworven. De komende maanden willen we die andere vacatures invullen. In tussentijd zetten we 'omkaderingspersoneel' in om de werklast te verminderen."

Eerder was er al een staking op 27 juli, tijdens het dancefestival Tomorrowland. 

Meest gelezen