Een Chinees tablet
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

VS stelt heffingen op bepaalde Chinese producten uit

De Verenigde Staten gaan de importheffing van 10 procent op een aantal producten uit China uitstellen. Normaalgezien zouden Chinese producten in de VS vanaf 1 september aan 10 procent belast worden, maar nu zijn er een aantal producten van de lijst gehaald. 

Is er dooi op komst in het handelsconflict tussen de VS en China? De Amerikanen hebben beslist om de invoering van een bijkomende importheffing van 10 procent op een reeks Chinese producten te verschuiven van 1 september naar 15 december.

Voor sommige Chinese producten zullen de Amerikanen zoals gepland 10 procent extra heffingen aanrekenen op 1 september.

Bepaalde producten zijn van de lijst gehaald en zullen dus niet bijkomend belast worden en voor producten zoals smartphones, laptops, gameconsoles en bepaalde kledingstukken wordt de invoering uitgesteld tot 15 december.

Volgens de Chinezen is er vandaag bovendien topoverleg geweest via de telefoon tussen de Chinese vicepremier Liu He en de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin. Een nieuw gesprek is gepland over twee weken.

  

Meest gelezen