Werkzaamheden aan drinkwaterleiding in Kessel-Lo worden vervroegd

De geplande werkzaamheden aan de drinkwaterleiding in de Holsbeeksesteenweg in Kessel-Lo worden vervroegd. De laatste tijd waren er veel waterlekken, oorzaak zijn verouderde waterleidingen. De waterlekken zorgden ook voor ondergelopen kelders. In totaal zal er zo'n 500 meter waterleiding vervangen worden.

"We hadden al een deel van de leiding vervangen en er waren plannen om in het najaar de resterende 350 meter drinkwaterleiding te vervangen", vertelt Kathleen De Schepper van De Watergroep. "Het probleem was dat er in één week tijd 5 breuken in de waterleiding zijn ontstaan, meestal 's nachts. Dat was op een stuk leiding die gepland stond om in het najaar te vervangen. Een aantal mensen hebben water in hun kelder gehad. Maar het lek op zich zorgt er ook voor dat de leiding telkens moet worden afgesloten. De huizen die op dat stuk leiding zijn aangesloten, hebben dan enkele uren geen water vanwege de herstellingen." 

Werkzaamheden klaar tegen eind september

Door de recente problemen is er nu beslist om de timing van de werkzaamheden te vervroegen. "De werkzaamheden zullen starten op 26 augustus", zegt De Schepper. "Volgens de planning zouden er 25 dagen nodig zijn om alles af te werken. Tegen eind september zijn die werken normaal gezien afgelopen en zal de drinkwaterleiding volledig vernieuwd zijn. In tussentijd volgen we de situatie uiteraard goed op zodat we snel kunnen optreden als er zich nog problemen zouden voortdoen." 

 

 

Meest gelezen