Aanpassing verkeerslichten moet fileleed A12 verhelpen

Het verkeer op de A12 zou vanaf volgende week maandag opnieuw vlotter moeten gaan. De verkeerslichten worden dan aangepast.

Zo'n maand geleden staken de burgemeesters van de gemeenten langs die A12, VOKA en het Agentschap Wegen en Verkeer de koppen bij mekaar omdat eerdere ingrepen voor vlotter en veiliger verkeer, vooral ter hoogte van Aartselaar, niet hielpen. Integendeel. Zo kregen de verschillende verkeersstromen op elke kruispunt afzonderlijk groen. Dat bleek geen oplossing.

Maandag krijgt het verkeer uit de zijstraten tegelijk langer groen. Die regeling geldt aan vier kruispunten in Aartselaar. Ze moet ook de vele bedrijven langs en achter de A12 ten goede komen. Nu staan vrachtwagens er vaak lang aan te schuiven, wat niet alleen tijd maar ook geld kost.

"We vragen ook aan iedereen wat discipline", zegt Dirk Bulteel van VOKA. "Een vlotte doorstroming is van essentieel belang. Als je ziet dat je niet door kan op het kruispunt, blijf dan wachten voor je het kruispunt oprijdt". Maandag zijn de eerste drie kruispunten aan de beurt. Twee weken later volgt dan het laatste kruispunt langs de A12 in Aartselaar.

 

Meest gelezen