Boeren zetten valse vossen in om groenten te beschermen tegen hazen en duiven

In Westrozebeke, een deelgemeente van Staden, zetten boeren valse vossen op hun akkers om hazen en duiven weg te houden van hun groenten. De gemeente leent de nepvossen uit.

De dieren eten de gewassen op. Ook bij André Vandewaeter uit Westrozebeke was dat het geval. Enkele weken geleden zaten de hazen en duiven aan zijn selder en jonge bloemkolen. De gemeente stelde voor om valse vossen aan te kopen en te verdelen bij de landbouwers uit Groot-Staden.

Goede oplossing

André is blij met zijn nieuwe soort vogelverschrikker. "De staart van de vos beweegt door de wind en dat schrikt de dieren af. Als je het van 30 meter afstand bekijkt, lijkt het precies op een echte vos. We moeten ze wel elke dag een meter of zes verzetten. Maar sindsdien blijven de hazen en duiven ver weg van mijn groenten, gelukkig."

Meest gelezen