Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Directeur van gevangenis waar miljardair Jeffrey Epstein stierf, overgeplaatst

De directeur van de gevangenis in New York, waar de miljardair Jeffrey Epstein vorig weekend zelfmoord pleegde, wordt tijdelijk overgeplaatst. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie bekendgemaakt. Daarnaast worden ook twee cipiers voorlopig geschorst. 

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft strafmaatregelen genomen tegen het personeel van de gevangenis waar Jeffrey Epstein vorige vrijdagnacht zelfmoord pleegde. 

De directeur van het Metropolitan Correctional Center is overgeplaatst zolang de twee onderzoeken aan de gang zijn. Zowel het FBI als de inspecteur-generaal van het ministerie van Justitie onderzoeken de zaak. De twee bewakers die Jeffrey Epstein in zijn cel in de nacht van vrijdag op zaterdag extra in de gaten moesten houden, zijn geschorst. De twee moesten Epstein in het oog houden, omdat hij een paar weken eerder al had geprobeerd om zelfmoord te plegen. 

Minister van Justitie William Barr reageerde woedend op de dood van Epstein. De miljardair zat in de cel op verdenking van misbruik van tientallen minderjarige meisjes. Intussen eist een senator dat een zaak uit 2008 opnieuw wordt geopend. Toen kwam Epstein er in een andere sekszaak met een lichtere straf vanaf omdat hij schuldig pleitte. Verschillende van zijn medewerkers en contacten werden door dat vonnis ook beschermd voor vervolging. De senator wil dat die beslissing na Epsteins zelfmoord ongedaan wordt gemaakt en dat de medewerkers van Epstein wel kunnen worden vervolgd. 

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen