Videospeler inladen...

Vlaanderens populairste: Niels Destadsbader wint Zomerhit al voor de 3e keer op rij 

In Blankenberge zijn de winnaars van de Radio 2 Zomerhit 2019 en de bijhorende muziektrofeeën bekendgemaakt. Niels Destadsbader is voor de derde keer op rij de meest populaire artiest van Vlaanderen, volgens de luisteraars van Radio 2 en de kijkers van Eén. Ook de populaire Ketnetreeks #LikeMe deelt in de prijzen.

"Mee naar boven", de titel van het winnende nummer gaat ook op voor de bekroonde zanger. Niels Destadsbader is goed op weg om het Zomerhitrecord te verbreken, hij torent nu al 3 jaar boven de concurrentie uit. Alleen Belle Perez - die dit jaar opnieuw genomineerd was - heeft nog twee extra trofeeën in de kast staan.

Niels Destadsbader kreeg de prijs uit handen van zijn persoonlijke helden Koen en Kris Wauters. 30 jaar nadat Clouseau zelf de (enige) Zomerhit won met "Anne", opende de groep de avond met een gloednieuw nummer. 

In Blankenberge stonden presentatoren Bart Peeters en Siska Schoeters klaar om in totaal vier prijzen uit te delen. Naast de Radio 2 Zomerhit 2019 voor Niels Destadsbader werden nog drie Radio 2-muziektrofeeën verdeeld: "Groep", "Soloartiest" en "Doorbraak".

Bekijk en beluister hieronder de zomerhit van 2019 en lees verder onder het videofragment:

Videospeler inladen...

#LikeMe, Mathias Vergels en IBE

Acteur Mathias Vergels, beter bekend als Lowie uit "Thuis", timmert verder aan de weg als zanger en wordt daarvoor beloond met de Radio 2-muziektrofee "Soloartiest". Daarmee verzilvert hij met het nummer "Helena" één van z'n drie nominaties.

Nog meer acteurs/zangers op het podium in Blankenberge, want Karen Damen mocht de trofee "Groep" uitreiken aan de cast van #LikeMe, de bijzonder populaire Ketnetreeks. #LikeMe won die prijs met de cover van "Vlaanderen m'n land" van Will Tura (voor de quizzers: Tura was de allereerste winnaar van Radio 2 Zomerhit, in 1973). Opvallend: Karen Damen speelt zelf mee in het tweede seizoen van de reeks, die op dit moment wordt opgenomen.

Bekijk hieronder het verslag van het setbezoek afgelopen vrijdag:

Videospeler inladen...

De Vlaamse zanger IBE won in mei van dit jaar de VTM-wedstrijd "The voice van Vlaanderen", lanceerde een eerste single die al snel op verschillende radiozenders werd gespeeld, ging voor het eerst naar Rock Werchter én stond daar ook maar meteen op het podium. Van een doorbraak gesproken. Om deze (en andere) redenen staat de Radio 2 muziektrofee "Doorbraak" sinds deze avond in de kast van Ibe Wuyts. Goed om weten: IBE is nog altijd maar 17 jaar. 

Meest gelezen