Massale vissterfte in Begijnenbeek in Diest

In de Begijnenbeek in Diest, een zijrivier van de Demer, is dinsdagavond een massale sterfte van kleine vissen vastgesteld. Dat wordt bevestigd door burgemeester van Diest, Christophe De Graef. De oorzaak is nog onduidelijk.

Gisterenavond kreeg de stad Diest de melding binnen van dode vissen in de Begijnenbeek. "En dat waren er een heleboel", vertelt burgemeester Christophe De Graef. Zowel de brandweer, Natuur en Bos en de Vlaamse Milieumaatschappij zijn ter plaatste geweest. "Het onderzoek loopt en we hopen deze voormiddag de oorzaak te kennen", vult De Graef aan. 

Te weinig zuurstof? 

Er werden stalen genomen van het water van de beek. "Het zou door de hevige regenval met een tekort aan zuurstof te maken kunnen hebben, dat wordt niet uitgesloten. Maar de juiste oorzaak weten we dus nog niet", vertelt De Graef. 

Meest gelezen