Antwerpen gaat op zoek naar "Het Schoonste Gebouw"

In januari startte de stad Antwerpen een zoektocht naar 'Het Schoonste Gebouw'. Uit 24 kandidaten heeft een jury 5 finalisten gekozen. Iedereen kan nu tot 9 september stemmen op zijn favoriet.

Het is de derde keer dat de stad Antwerpen de verkiezing van 'Het Schoonste Gebouw' organiseert. Gebouwen die in aanmerking komen, moeten de laatste vijf jaar gerestaureerd of vernieuwd zijn of een nieuwe bestemming gekregen hebben. 

Een jury koos uit 24 kandidaten 5 projecten die nu kans maken op de titel. Het gaat om de oude stookplaats van het Militair Hospitaal die een co-workingplaats werd, een bouwvallig klooster dat opgeknapt werd tot hotel, een oud elektriciteitsstation dat gerestaureerd wordt en enkele woningen. 

Iedereen kan stemmen tot 9 september. Dat kan in het Shopping Center Grand Bazar, op de Cultuurmarkt, op de Open Monumentendag of via de website https://www.antwerpenmorgen.be/projecten/het-schoonste-gebouw/over. De winnaar van de jury én de winnaar van het publiek krijgen elk 4000 euro. Wie stemt maakt ook kans op een overnachting in een Antwerps luxehotel. 

 

Meest gelezen