Ruim een ton cocaïne onderschept in haven van Le Havre: “Grootste drugsvangst van het jaar”

In de haven van Le Havre, in Frankrijk, is meer dan een ton cocaïne in beslag genomen. Het is de grootste drugsvangst in Frankrijk dit jaar. De drugs hadden een straatwaarde van zowat 74 miljoen euro.

De cocaïne werd in de nacht van maandag op dinsdag gevonden. De drugs zaten verstopt in een lading palmharten die uit Ecuador kwam. Middenin de vracht vonden agenten 15 balen met daarin ruim een ton coke. 1.066,5 kilogram om heel precies te zijn. De drugs hadden een straatwaarde 78 miljoen euro.

De vorige grote drugsvangst in Frankrijk dateert van april. In Loon-Plage, vlak bij de grens met België, werd toen bijna 500 kilo coke gevonden door de douane van Duinkerke. De drugs zaten toen - zoals zo vaak - verstopt in een container met bananen. Drugs worden vaak tussen bananen verstopt omdat die snel getransporteerd moeten worden en er dus weinig tijd is om de lading te controleren.

Meest gelezen