FOTO: Marnik Aerts

Schip vaart met lading tegen Boulevardbrug in Willebroek, 3 containers vallen in het water

Op het Zeekanaal in Willebroek is een schip geladen met containers met zijn lading tegen de Boulevardbrug gebotst. Drie containers vielen in het water.

Het ongeval gebeurde kort na 22 uur gisteravond. Door het incident werd het scheepvaartverkeer stilgelegd. Ook het auto- en vrachtverkeer mocht niet meer over de brug. De brandweer heeft de drie containers gelokaliseerd en aan de oever vastgemaakt. Eén container is gezonken. De drie containers waren leeg.

De Boulevardbrug werd geïnspecteerd en de schade is beperkt. Het verkeer mocht na anderhalf uur opnieuw over de brug rijden. Het scheepvaartverkeer zal normaal gezien snel toestemming krijgen om opnieuw door te varen. Bij het incident raakte niemand gewond. Of het schip te hoog was geladen of de doorvaarhoogte van de brug door de schipper verkeerd is ingeschat, wordt nog onderzocht.

FOTO: Marnik Aerts
Wikimedia - archieffoto

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen