Vrijdag brugdag: minder treinen, banken open en postkantoren gesloten

Naar aanleiding van het feest van Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart op 15 augustus, komt er weer een verlengd weekend aan. Met welke openingsuren houdt u best rekening?

Vervoersmaatschappij De Lijn houdt vandaag -vrijdag- vast aan de normale dienstregeling voor de zomer, en hetzelfde geldt voor de MIVB en het Brusselse net. De NMBS schaft een aantal treinen af, vooral piekuurtreinen. Als reiziger checkt u best op voorhand de aangepaste regeling op de routeplanner of de website.

De banken gingen gisteren (donderdag) dicht, maar zijn open vandaag. Geld afhalen aan automaten, of met de kaart betalen, blijft steeds mogelijk.

De postkantoren, daarentegen, maken wel de brug, en blijven dus ook vandaag gesloten. De post bezorgt nog wel kranten, magazines en pakjes, maar geen brieven. Postpunten en Kariboopunten volgen de openingsuren van de winkels waarin ze gevestigd zijn.

Voor stedelijke en gemeentelijke diensten is er geen algemene regel. Het is het beste om vooraf de website na te kijken van de dienst die u wil bereiken.

Meest gelezen