Logo Ros Beiaardommegang 2020 als bloementapijt op Dendermondse markt

Naar aanleiding van de Ros Beiaardommegang 2020 legde het Bloemencorsocomité van Sint-Gillis-Dendermonde een bloementapijt op de Grote Markt in Dendermonde. Het stelt het nieuwe logo van de ommegang voor. Door het slechte weer kregen ze minder bloemen dan voorzien. Om de lege plaatsen op te vullen, gebruikten ze witte kiezelsteentjes.

Volgend jaar is het een belangrijk jaar voor Dendermonde. Na tien jaar trekt de Ros Beiaardommegang er weer door de straten. Bovendien viert de organisatie van de bloemencorso van Sint-Gillis-Dendermonde haar 70e verjaardag. Daarom legden de organisatoren van de bloemencorso een reuze bloementapijt op de markt met het nieuwe logo van het Ros Beiaard 2020.

Zo'n 60 vrijwilligers gingen om 9 uur aan de slag en legden de bloemen in een cirkel met een diameter van 24 meter. Het logo stelt het Ros Beiaard voor en daaronder staat de tekst 'Ros Beiaard 24 mei 2020'.

Te weinig bloemen door het weer

Voor het tapijt werden dahlia's gebruikt. Ze hadden er 240.000 besteld, maar door de extreme weersomstandigheden deze zomer kon de bloemenleverancier er maar 180.000 leveren. "Daarom moesten we creatief aan de slag", vertelt Frankie Van Beveren van de bloemencorso bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. "In de plaats van de witte bloemen hebben we witte kiezelsteentjes gebruikt."

Voorproefje van bloemencorso

Op 1 september gaat de bloemencorso door de straten van Sint-Gillis-Dendermonde. Of er voor die stoet voldoende bloemen zullen zijn, is nog onzeker. "Er staan in principe voldoende bloemen in de knop, maar toch hangen we af van het weer."

Het bloementapijt op de markt is nog te bekijken tot zondagavond 18 augustus, van op de terrasjes of vanaf de toren van het stadhuis.

Meest gelezen