NMBS: "Ongeveer helft van de treinen zal rijden tijdens staking zaterdag"

Tijdens de staking nu zaterdag zal ongeveer de helft van de treinen rijden. Dat meldt de NMBS. De staking, aangekondigd door de onafhankelijke spoorbond OVS, valt op de derde festivaldag van Pukkelpop. Het festival zal bereikbaar zijn met de trein.

Om de hinder door de staking zoveel mogelijk te beperken, heeft de NMBS een gegarandeerde treindienst uitgewerkt, op basis van het treinbegeleidingspersoneel dat heeft aangegeven te zullen werken. De NMBS maakt zich sterk dat hierdoor ongeveer de helft van de treinen zal rijden. Reizigers kunnen vanaf vrijdagochtend op de online-routeplanner van de NMBS terecht om na te gaan welke treinen rijden.

Bij de gegarandeerde treindienst is volgens de NMBS zoveel mogelijk voorrang gegeven aan de treinen tussen de grote steden en de treinen naar Pukkelpop. De staking valt namelijk op de derde dag van het Festival in Kiewit (Hasselt). Op die treinen naar Pukkelpop verwacht de NMBS ook de meeste reizigers. Naast bovengenoemde treinen zouden ook de meeste L-treinen en voorstedelijke S-treinen rijden.

Naast Pukkelpop zullen ook de kust en de Ardennen vrij bereikbaar zijn, verzekert de NMBS. Al zal het station van Knokke niet bediend worden. In een aantal kleinere stations zullen zaterdag amper of geen treinen stoppen, waarschuwt de NMBS.

De staking werd dinsdag aangekondigd door de onafhankelijke spoorbond OVS. De spoorbond staakt omdat ze wil dat treinbegeleiders de garantie krijgen op een minimum aan vakantie. Dinsdagochtend vond nog een verzoeningsvergadering plaats met de directie van de NMBS, maar die leverde niet het gewenste resultaat op. 

Meest gelezen