Videospeler inladen...

Notoire Belgische wapenhandelaar Jacques Monsieur opgepakt in Portugal

De Belgische wapenhandelaar Jacques Monsieur is gisteren opgepakt in Portugal. Dat laat de federale politie weten. De notoire wapenhandelaar stond internationaal geseind nadat hij veroordeeld was tot 4 jaar gevangenisstraf. Sindsdien was hij voortvluchtig. De federale politie kon hem opsporen en via haar informatie konden de Portugese collega’s de man arresteren.

Jacques Monsieur werd op 19 oktober 2018 door het Hof van Beroep van Brussel veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf en een boete van 1.200.000 euro wegens illegale wapentrafiek en deelname aan een criminele organisatie. 

Sindsdien was hij voortvluchtig en daarom werd hij door het federaal parket internationaal gesignaleerd. De federale politie vond Jacques Monsieurs spoor terug in Tarascon in Frankrijk, waar hij de eigenaar was van een landhuis-boerderij. Die mas verkocht hij in maart van dit jaar.

Paardenspoor

Jacques Monsieur was eigenaar van een flink aantal paarden. Vorige maand bleek dat 9 paarden naar Portugal werden overgebracht door een Franse paardenfokker. De kostprijs voor het transport, 2.500 euro, werd nooit betaald door Jacques Monsieur.

Het spoor van het paardentransport was bijzonder nuttig voor de speurders. Zij volgden dit en dat bracht hen uiteindelijk naar Portugal, Herdade do Jambujal, Evora.

Monsieur had zijn geheime onderkomen gevonden in een groot landhuis naast zijn paardenstallen. Het federaal parket vraagt de overlevering naar ons land.

Uit het archief: bekijk hieronder de reportage die "Terzake" precies 10 jaar geleden maakte over wapenhandelaar Jacques Monsieur:

Videospeler inladen...

Meest gelezen