Bij de pastoor werden onder meer vogels in beslag genomen.

Politie neemt riotgun in beslag bij pastoor Montenaken na dreigementen tijdens inbeslagname verwaarloosde dieren

In Montenaken, een deelgemeente van Gingelom, heeft de politie een riotgun in beslag genomen bij de lokale pastoor. Dat gebeurde nadat de man ermee gedreigd had het wapen boven te halen toen er bij hem verwaarloosde dieren in beslag werden genomen.

De feiten dateren al van enkele dagen geleden. Medewerkers van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum van Heusden-Zolder kwamen bij de pastoor verwaarloosde vogels en goudvissen in beslag nemen, maar die liet dat niet zomaar gebeuren.

"Ik was nog maar net binnen bij de pastoor en de gemoederen raakten meteen verhit", vertelt Rudi Oyen van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum. "Hij heeft letterlijk gedreigd zijn riotgun boven te halen als we nog maar één dier van hem zouden meenemen." De politie van Sint-Truiden bevestigt intussen dat de riotgun in beslag genomen is. 

Agressie

Het is niet de eerste keer dat de pastoor zich agressief opstelt. Enkele jaren geleden gebeurde dat al eens toen er bij hem ezels in beslag werden genomen. Het bisdom erkent dat er een probleem is met de man en zorgt voor begeleiding. De politie heeft een proces-verbaal opgesteld. 

Meest gelezen