Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Zes agenten gewond bij schietpartij in de VS, schutter verschanste zich urenlang in huis 

In Philadelphia, in de VS, zijn bij een schietpartij zes agenten gewond geraakt. De schutter verschanste zich in een huis en kon pas na ruim zeven uur gevat worden. Van de gewonde agenten verkeert niemand in levensgevaar.

De man was beginnen te schieten toen de politie binnenviel in een huis waar drugs verhandeld zouden worden. Twee agenten en drie andere mensen kwamen vast te zitten in het huis en het duurde vier uur voor de politie hen kon bevrijden.

Nog enkele uren later werd de schutter uiteindelijk gevat. Of hij zich uit eigen beweging heeft overgegeven, is nog niet duidelijk.

Volgens de Amerikaanse president Donald Trump had de schutter nooit vrij mogen zijn. De man zou namelijk een lang en zwaar strafblad hebben. We moeten dan ook veel strenger optreden tegen straatcriminaliteit, besluit Trump op Twitter.

Meest gelezen