De steekpartij vond plaats vlakbij het ministerie van Binnenlandse Zaken in Westminster.
PA Wire/PA Images

Steekpartij vlak bij het ministerie van Binnenlandse Zaken in Londen, verdachte aangehouden

In Marsham Street, vlak bij de hoofdzetel van het Home Office in Londen, is een man neergestoken met een mes. Het is nog niet duidelijk of het gaat om een terreurdaad, maar het is wel opvallend dat een steekpartij plaatsvindt in de zwaarbewaakte regeringswijk. 

Een persfotograaf van het Britse agentschap Reuters maakte deze namiddag melding van een bebloede man vlak bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, niet ver van het parlementsgebouw in Londen. Daar was ook een grote politieaanwezigheid.

Kort daarop meldde de politie dat iemand was aangevallen met een mes. Het slachtoffer is bebloed weggevoerd, maar zou niet in levensgevaar zijn. De dader kon door de politie overmeesterd worden. Over zijn motieven is er nog geen duidelijkheid.

Voorlopig zijn er volgens de politie geen aanwijzingen van een terreurdaad, maar die wordt ook niet uitgesloten. In het verleden hebben islamitische terroristen al wel vaker mensen aangevallen met messen in Londen. 

Toch heerst daar de laatste maanden een ware plaag door aanvallen met messen. Vaak gaat het dan om aanvallen door criminelen of afrekeningen in het drugsmilieu. Vuurwapens zijn in het Verenigd Koninkrijk niet zo makkelijk te krijgen en messen of dolken zijn dan een alternatief. Wel is het opvallend dat de steekpartij van vandaag plaatsvond nabij een belangrijk ministerie dat belast is met veiligheid en in de zwaar bewaakte regeringswijk.

Meest gelezen