Voor het eerst gocarts en deelfietsen op Pukkelpop

Pukkelpop pakt dit jaar uit met een nieuwigheid. Festivalgangers kunnen gebruikmaken van deelfietsen om naar de optredens in de Hasseltse binnenstad te rijden en van gocarts om hun bagage naar de camping te vervoeren.

Voorlopig gaat het nog om een test. Er zijn 40 deelfietsen en 5 gocarts. "Te weinig" moet ook de Hasseltse schepen Marc Schepers toegeven, "maar we hebben nu al plannen om bij een volgende editie er tien tot twintig keer zoveel in te zetten." Met het nieuwe initiatief willen Pukkelpop en de stad Hasselt het festival nog duurzamer maken.

Goede doel

De gocarts zijn vanaf het begin druk bezet. De prijs van de gocarts is dan ook erg democratisch: twee euro voor een ritje. De opbrengst gaat bovendien naar het Kiewitfonds dat jongerenprojecten in onder meer Zuid-Afrika ondersteunt. Valère Knaepen, de voorzitter van het fonds, hoopt uiteraard op een mooie som, maar hij vindt het even belangrijk om de festivalgangers te wijzen op wat er allemaal met het geld gebeurt. 

Meest gelezen