Zwembad Nijlen sluit onmiddellijk na problemen met veiligheid

Het zwembad van Nijlen is voor een onbepaalde tijd gesloten omdat het niet meer veilig is voor de zwemmers. Na controles blijkt dat de rand van het zwembad niet meer stabiel genoeg is. Het is niet de eerste keer dat er problemen zijn met het zwembad. De gemeente bekijkt of het zwembad nog hersteld kan worden of dat het beter is om een nieuw zwembad te bouwen.

Het is nog niet duidelijk hoe lang het zwembad gesloten zal blijven, daarom worden er voor de 300 leden alternatieven gezocht, vertelt burgemeester Paul Verbeeck. "Het is zeer slecht nieuws dat het zwembad moet sluiten. We gaan dan ook ons best doen om alle scholen en verenigingen die hier zwemmen te helpen bij hun zoektocht naar een ander zwembad."

Populair zwembad

"Bij ons zwembad zijn er veel zwemclubs, duikers, en triatlonatleten die hier zwemmen. Voor deze groepen gaan we op zoek naar zwemwater en dus een nieuwe locatie. Het zal misschien niet 100% volgens hun verwachtingen zijn, maar we doen al het mogelijke om samen met hen een oplossing te zoeken", aldus Verbeeck.

Zwemclubs zoeken nieuwe locatie

Een nieuwe locatie zoeken om te zwemmen, is geen gemakkelijke opdracht, zegt voorzitter van De Nijlense Zwemclub Jan Neirynck. "Ik wacht op een gesprek met de gemeente, maar van locatie veranderen is moeilijk voor onze zwemmers. In de zwembaden van omliggende gemeentes gaan trainen is geen optie omdat daar al andere clubs zwemmen. Sommige zwemmers trainen 17 uur per week dus wij hopen dat er zo snel mogelijk een oplossing komt."

Ook voor het personeel van het zwembad van Nijlen wordt een oplossing gezocht, maar de gemeente verzekert wel dat er niemand ontslagen zal worden. De cafetaria en de sporthal blijven wel open. 

Meest gelezen