Alleen op het vliegtuig: "Het verhaal steeg snel op, het vliegtuig evenwel niet"

Weinigen maken het mee en daarom blijft het ook een "once in a lifetime experience", voor degenen die er wel van mogen genieten: helemaal alleen als passagier vliegen in een vliegtuig. Vorige week leek het realiteit voor Vincent Peone die als enige passagier van Aspen, in de Amerikaanse staat Colorado, naar Salt Lake City, Utah, vloog. Voor de New Yorker, die als regisseur werkt, de gelegenheid om zijn opmerkelijke vlucht te verwerken in een filmpje dat de afgelopen dagen viraal ging. Maar niet alles was wat het leek.

In het filmpje was nochtans te zien hoe de 35-jarige Peone op de luchthaven aankwam en daar merkte hij dat hij de enige passagier op het vliegtuig van Delta Air Lines was. Het filmpje over Peones vlucht, "his own private jet” aldus een van de piloten, werd intussen meer dan 3 miljoen keer bekeken op Twitter: 

Aan CBS New York en op The Washington Post gaf Peone zelfs nog wat extra uitleg over zijn belevenis: "Toen ik in de luchthaven, die vrij klein is, arriveerde, zei men aan de balie dat het misschien niet nodig was om mijn naam af te roepen. Maar ik reageerde met: "Nee, nee, roep mijn naam af!""

"Toen ik het vliegtuig opstapte, was er enkel die zee van lege stoelen. Iets wat je als passagier toch nauwelijks in je leven te zien krijgt. Aanvankelijk dacht ik om in iedere stoel te gaan zitten, om een soort van record te vestigen. Maar dat leek me uiteindelijk te ambitieus."

"Toegang voor een passagier in de cockpit is natuurlijk verboden. Maar omdat ik toch alleen was, vermoed ik dat ze een uitzondering op die regel gemaakt hebben. Ik heb dan ook de piloten mogen begroeten. En de service was natuurlijk optimaal. Ik heb niet moeten wachten op een volgend drankje."

Video is echt…

Maar uiteindelijk bleek dat de "private jet" van Peone de grond niet verlaten had en dat de aanwezige crew, aldus een woordvoerder van Delta Air Lines aan ABC News, enkel het spelletje meegespeeld had, alsof hij alleen op het vliegtuig gevlogen had. Maar het vliegtuig moest ten gevolge van mechanische problemen aan de grond blijven.

Ook Peone reageerde nog door te stellen dat de video voor 100 procent waar is, met de hulp van de vriendelijke crew weliswaar, en hij gaf toe dat er bij het maken van het filmpje toch wel enige creativiteit te pas gekomen was. “Het verhaal steeg snel op, het vliegtuig evenwel niet”, besloot de man alvast.

Meest gelezen