Dode dolfijn (in verregaande staat van ontbinding) aangespoeld in De Haan

Op het strand van De Haan is gisteravond een dolfijn aangespoeld. Het dier is ondertussen weggehaald. De dolfijn moet al een aantal weken geleden gestorven zijn en is in verregaande staat van ontbinding.

Mensen van de universiteit van Gent komen het kadaver morgen ophalen in het containerpark. "De resten zijn twee meter lang. Het oorspronkelijke dier moet zo'n 2,30 meter groot geweest zijn, wat normaal is voor een gewone dolfijn", zegt bioloog Jan Haelters. "Het dier is zo ontbonden dat wetenschappelijk onderzoek op de resten niet meer mogelijk is. Het skelet zal wel bewaard worden."  

De doodsoorzaak zal niet meer vastgesteld kunnen worden. Wellicht is het dier in visserijnetten verstrikt geraakt. 
 

Meest gelezen