NMBS heeft al 1.300 van de 1.750 vacatures voor dit jaar ingevuld

HR Rail heeft dit jaar al zo'n 1.300 nieuwe medewerkers aangenomen voor de NMBS, op een totaal van 1.750 openstaande vacatures voor dit jaar. Er is vooral nood aan treinbegeleiders, treinbestuurders en technische profielen.

Voor de 300 treinbegeleiders die de NMBS dit jaar wil aannemen, heeft HR Rail al 230 kandidaten gevonden. Ook van de 360 nodige treinbestuurders werd al meer dan drie kwart gevonden. Wat de technische profielen betreft, zoals ingenieurs, architecten en mecaniciens, worden 140 nieuwe mensen gezocht.

De al aangenomen mensen zijn daarom nog niet allemaal aan het werk bij de NMBS, omdat ze nog een opleiding aan het volgen zijn of nog een opzegtermijn bij hun vorige werkgever uitdoen.

Om de rest aan vacatures op te vullen, zullen HR Rail en de NMBS in het najaar nog enkele initiatieven organiseren: de Jobstand voor speeddates in Brussel-Noord tijdens de Week van de Mobiliteit, een Meet & Greet voor treinbegeleiders in Gent, Kortrijk, Oostende en Brugge in september, infosessies voor treinbestuurders in Brussel en Tienen en infosessies voor de opleiding elektromecanicien in samenwerking met de VDAB in Antwerpen in september en oktober.

Verder organiseren HR Rail en NMBS in september en oktober nog Job Days voor treinbegeleiders in Hasselt, Leuven, Antwerpen, Turnhout, Dendermonde, Gent, Oostende, Brugge, Kortrijk en Brussel, voor treinbestuurders in Brussel, en voor technici en ingenieurs in Mechelen.

Ambassadeurs

De technische profielen waarnaar de NMBS op zoek is, worden in heel veel bedrijven gezocht. Op bovengenoemde events werken HR Rail en de NMBS dan ook met zogenoemde ambassadeurs. "Dat zijn medewerkers bij de NMBS die met heel veel passie over hun job vertellen en die halen de kandidaten over de streep om bij ons aan de slag te gaan", zegt Barbara Kielbaey van HR Rail.

Meest gelezen