Edward Borlase

Ontroerend Goed wint prijs op Edinburgh Fringe Festival

Het Belgische theatergezelschap Ontroerend Goed heeft een prijs beet op het Edinburgh Fringe Festival in Schotland. De voorstelling "Are we not drawn to new erA" heeft een Fringe First Award gekregen, een van de belangrijkste prijzen op het festival. 

Het Edinburgh Fringe Festival is het grootste theaterfestival ter wereld. Er zijn een maand lang meer dan 3.500 theatershows te zien op meer dan 300 verschillende locaties. Een van de voorstellingen die zich wist te onderscheiden in die massa, is "Are we not drawn to new erA" van Ontroerend Goed. 

De krant The Scotsman reikt elke week prijzen uit voor stukken die op een creatieve en vernieuwende manier met theaterteksten omgaan. Vandaag is Ontroerend Goed bij de gelukkigen. De prijs zorgt ervoor dat de voorstelling op meer belangstelling kan rekenen en verhoogt de kans op een internationale tournee. 

(Lees voort onder de tweet)

"De non-conformistische Belgische compagnie Ontroerend Goed triomfeert alweer met een adembenemende ingenieuze show over de huidige klimaatcrisis. Het verhaal wordt zowel van voren naar achteren als van achteren naar voren verteld", schrijft The Scotsman. 

Bij de start van het festival werd de voorstelling al bedolven onder postitieve kritieken in de Britse media. Onder meer de krant The Financial Times tipte de voorstelling als een van de vijf die theaterliefhebbers moeten gezien hebben op het festival. Ontroerend Goed is geen onbekende op het Fringe Festival. Het gezelschap heeft al meer dan 10 keer deelgenomen.

"Are we not drawn to new erA" ging bij ons al vier jaar geleden in première, maar Ontroerend Goed herwerkte de voorstelling voor het Fringe Festival. Door het klimaatthema is ze ook brandend actueel. 

De voorstelling is bij ons nog te zien op 27 september in Waregem en op 19 december in Oosterzele. 

Ontroerend Goed neemt de Fringe First Award in ontvangst en krijgt applaus:

Videospeler inladen...

Bekijk hier de teaser van de voorstelling van 4 jaar geleden:

Meest gelezen