Hinder voor busverkeer in Vlaams-Brabant door spontane staking bij De Lijn

In Vlaams-Brabant is het busverkeer van De Lijn verstoord omdat er een staking is uitgebroken in een aantal stelplaatsen. Een deel van de chauffeurs is ontevreden over de dienstregeling voor vandaag.

Blijkbaar is er onvrede bij sommige chauffeurs over het feit dat vandaag de gewone dienstregeling geldt bij De Lijn in Vlaams-Brabant, hoewel het een brugdag is.  Daardoor kunnen minder buschauffeurs een lang weekend nemen. De chauffeurs hadden vandaag volgens het zaterdagregime willen rijden.

De impact is vooral voelbaar in de regio rond Asse en Dilbeek, in het westen en rond Tielt-Winge en Tienen in het oosten van de provincie. Maar ook op andere plaatsen in de provincie is er hinder mogelijk. Een woordvoerster van De Lijn schat dat 10 tot 20 procent van de ritten wegvalt.

De vervoersmaatschappij raadt de reizigers in de regio aan om de website van De Lijn te raadplegen voor meer duidelijkheid over de impact van de staking.

Bekijk hieronder de reportage uit "Het journaal."

Videospeler inladen...

Meest gelezen