Staking bij het spoor: helft van de treinen rijdt

Vandaag wordt opnieuw gestaakt bij de NMBS. De staking is een initiatief van de onafhankelijke spoorbond OVS, en het is al de tweede in minder dan een maand. Er zal de hele dag hinder zijn op het spoor, maar door de minimale dienstverlening rijdt de helft van de treinen wel.

"De reiziger kan rekenen op de treinen waarvan wij hadden gezegd dat ze zouden rijden. Daarbij de meeste treinen naar Pukkelpop, de kust en de Ardennen. Ook heel wat IC-treinen tussen de grote steden zullen rijden zoals op een normale zaterdag", zegt Dimitri Temmerman van de NMBS.

Treinreizigers wordt wel aangeraden om op voorhand de routeplanner van de NMBS op de website of de app te raadplegen.

De treinconducteurs protesteren omdat ze met te weinig zijn en daardoor vaak hun vakantiedagen niet kunnen opnemen.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het journaal."

Videospeler inladen...

Meest gelezen