Archieffoto 2018

Bollekesfeest lokt 190.000 bezoekers naar Antwerpen

Zowat 190.000 mensen zijn de afgelopen drie dagen naar Antwerpen afgezakt voor de dertiende editie van het Bollekesfeest. Op drie locaties in de stad waren er muziekoptredens en verschillende randactiviteiten.

Bezoekers konden op de Grote Markt, de Groenplaats en het Steenplein genieten van optredens van 24 bands en dj's zoals De Romeo's, De Mens en Absynthe Minded. Lil Kleine moest zaterdag forfait geven wegens ziekte. Daarnaast konden ze een havenrondvaart doen of deelnemen aan stadsquiz Quiz on the Go.

Bezoekers konden ook op de pleinen terecht voor een hapje. De vis- en schaaldierenmarkt op het Steenplein is ondertussen een vaste waarde. Voor de derde keer pronkten daarnaast de Antwerpse streekproducten op het Streekfoodfestival. Nieuw dit jaar waren foodtrucks op de Grote Markt en het Steenplein, die een divers aanbod aan eten hadden.

Betalen kon dit jaar enkel met een cashless systeem, waarbij bezoekers een herlaadbare kaart moesten gebruiken voor al hun verrichtingen. 

Het Bollekesfeest is genoemd naar het bekende Antwerpse biertje van brouwerij De Koninck dat sinds vrijdag ook officieel een Bolleke heet. Op drie dagen tijd werden duizend vaten Bolleke erdoor gejaagd.

Meest gelezen