Videospeler inladen...

Enorme brand in sloppenwijk maakt 10.000 mensen dakloos in Dhaka

In een sloppenwijk van de Bengalese hoofdstad Dhaka zijn minstens tienduizend mensen dakloos geraakt nadat daar een enorme brand heeft gewoed. Honderden woningen zijn vernield, maar slachtoffers vielen er niet.

De brand brak vrijdagavond uit in de wijk Mirpur en vernielde volgens de lokale brandweer ruim tweeduizend woningen. Uiteindelijk konden de brandweermannen het vuur onder controle houden. Er vielen geen doden, alleen enkele gewonden.

In de getroffen regio wonen veel werknemers uit de textielindustrie. Velen waren afwezig, omdat er op het moment van de brand een groot religieus feest aan de gang was. 

Voor ongeveer 10.000 mensen wordt een nieuw onderkomen gevonden, in het bijzonder in scholen die omwille van de vakantie dicht zijn. 

Meest gelezen