Dodelijk ongeval door watergladheid op A12 in Meise: schepen vraagt maatregelen

Bij een ongeval op de A12 in Meise is een 23-jarige man om het leven gekomen. Uit de eerste vaststellingen van het parket blijkt dat aquaplaning (watergladheid) door wateroverlast de oorzaak van het ongeval zou zijn. De schepen van Mobiliteit van Meise vraagt maatregelen om problemen met watergladheid tegen te gaan, want volgens haar zijn er op dezelfde plaats al vaker ongevallen gebeurd. Het Agentschap Wegen en Verkeer zegt dat er geen probleem is met de waterafvoer op de A12 en zegt ook dat het gemeentebestuur van Meise tijdens een recente vergadering geen melding heeft gemaakt van problemen.

Het voertuig van de bestuurder ging door de vangrail en de 23-jarige man uit Antwerpen, die alleen in de auto zat, stierf ter plaatse. Er was geen ander voertuig betrokken bij het ongeval. "Daar zijn al verschillende ongevallen gebeurd met dodelijke afloop", zegt Marie-Jeanne Thaelemans (Groen), schepen van Mobiliteit in Meise. "De bestuurders komen daar uit een bocht, er is aquaplaning en de mensen laten zich verrassen."

"Vorig jaar is er zelfs een auto terechtgekomen op de Nieuwelaan, de weg naast de A12, in de berm voor een restaurant", zegt Thaelemans. "Dat is een weg waar ook fietsers voorbijkomen. Als auto's dan zo gekatapulteerd worden, dan roept dat toch vragen op over de veiligheid."

"Hoeveel dodelijke slachtoffers moeten daar nog vallen voor het Agentschap Wegen en Verkeer ingrijpt?", vraagt de schepen. "De toestand moet dringend verbeteren en de aquaplaning moet worden weggewerkt. Onze inwoners en fietsers moeten beter beschermd worden."

Wegen en Verkeer: "Geen probleem met waterafvoer"

Het Agentschap Wegen en Verkeer reageert verbaasd op de uithaal van de schepen. Volgens hen is er geen probleem met de waterafvoer op de A12 tussen Strombeek en Meise. "Dit is het eerste dat we daar van horen. Volgens onze informatie is daar geen probleem", zegt woordvoerder Anton De Coster. "We hebben op 4 juni nog samengezeten met het gemeentebestuur en daar is geen opmerking gemaakt over wateroverlast op de A12."

De Coster merkt ook op dat er in de voorbije jaren nog ingrepen gebeurd zijn om de capaciteit van de waterafvoer langs de A12 te vergroten.

Meest gelezen