Archieffoto ter illustratie
Jasper Jacobs

"Verplicht afronden voor cashbetalingen zal leiden tot discussie aan de kassa"

Er komt kritiek op de maatregel om cashbetalingen af te ronden. Vanaf december moeten handelaars afronden tot op 5 eurocent wanneer iemand cash betaalt. Maar voor elektronische betalingen is er geen verplichting. Dat zal verwarring veroorzaken, vindt Christine Mattheeuws van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ).

"Het zijn twee maten en twee gewichten", aldus het NSZ. "Stel dat je twee opeenvolgende klanten hebt die exact hetzelfde kopen, maar de ene klant betaalt cash en de andere elektronisch. In dat geval zal de totaalprijs verschillend zijn."

"We zijn ervan overtuigd dat dit tot discussie zal leiden aan de kassa", stelt Christine Mattheeuws van het NSZ. De organisatie stelt voor om voor alle soorten van betalingen de afronding verplicht te maken.

Meest gelezen