Christophe Ketels / COMPAGNIE GAGARINE

Koen Van Gerven stopt als topman bij Bpost

Bpost-CEO Koen Van Gerven is geen kandidaat meer voor een nieuw mandaat aan het hoofd van het postbedrijf. Dat bevestigt hij in een mededeling. Bpost gaat op zoek naar een opvolger voor Van Gerven, wiens mandaat afloopt op 26 februari 2020.

Koen Van Gerven startte bij bpost in 2006 als Director van Retail & Financial Services en leidde de belangrijke omvorming van de postkantoren. Hij was ook voorzitter van de Raad van Bestuur van bpost bank. In 2009 werd hij tevens de hoogste verantwoordelijke op het gebied van ICT en werkte hij mee aan de beursintroductie in juni 2013 . In februari 2014 werd hij benoemd tot CEO van bpost. 

“We hebben met het hele team de voorbije jaren hard gewerkt, meerdere uitdagingen succesvol aangepakt en het bedrijf een duidelijke richting gegeven", reageert Van Gerven. "De visie en de strategie zijn helder. De uitdagingen en plannen zijn duidelijk. De uitvoering is gestart. De recente resultaten tonen aan dat het bedrijf de sterke ambitie en de juiste mensen heeft om een duurzaam antwoord te bieden op de uitdagingen die de digitale wereld ons brengt. We zien de eerste resultaten, maar de weg is nog lang en het is nodig dat er een CEO komt die een mandaat voor 6 jaar opneemt. Zo is de continuïteit tijdens het vervolg van de reis verzekerd.”

Van Gerven blijft bpost leiden tot aan het einde van zijn mandaat.

Meest gelezen