Brandweer redt wasberen met 2 opeengestapelde ladders

"Misschien vragen sommigen zich af waarom we deze wasberen redden. Omdat elk leven belangrijk is om te redden. Daarom ben ik ook blij dat onze ploeg een aantal minuten uitgetrokken heeft zodat deze wasberen konden ontsnappen." De brandweer van South Bend, in de Amerikaanse staat Indiana, twijfelde dan ook niet toen 2 wasberen op het dak van een brandende opslagplaats kwamen vast te zitten. Omdat de dieren zich niet lieten vangen, werden 2 ladders opeengestapeld, waardoor de wasberen toch gered konden worden.

De beelden van de redding van beide dieren dateren van 5 augustus, maar gingen de afgelopen dagen viraal, met vooral hartverwarmende reacties op sociale media:

Brandweervrouw Jordan Warfield van de South Bend Fire Department op nieuwswebsite Inside Edition: "De 2 wasberen zaten ineengekrompen in een hoekje. Maar ze vertrouwden ons helemaal niet, om hen te komen redden. De aanwezige brandweermannen hebben dan 2 ladders aan de zijkant op elkaar gezet, zodat het dak op de 2e verdieping kon bereikt worden."

"We zijn dan weggegaan, weg van de ladders. De 2 wasberen hebben dan zelf uitgedokterd hoe ze naar beneden moesten kruipen. En ze hebben dat uiteindelijk dan ook gedaan. Dat heeft hooguit een paar minuten geduurd."

"De mensen die naar de brand kwamen kijken, hadden op dat moment alleen maar oog voor de 2 wasberen. Ze applaudisseerden zelfs toen de wasberen wegliepen. Daarna hebben we de dieren niet meer gezien."

Meest gelezen