De zomer is nog niet met vakantie: veel zon en eind deze week tot 28 graden

De voorbije weken leek het er misschien wel wat op, maar de zon is toch nog niet met vakantie. Deze week mogen we genieten van droge en zonnige dagen. Het kwik klimt elke dag ook een beetje hoger, zodat we eind deze week temperaturen tot 28 graden halen.

Vandaag is het meestal droog en zonnig, aan zee is er voor de middag nog iets meer bewolking. Vooral ten noorden van Samber en Maas is er kans op een paar buien. De maxima liggen tussen 17 graden in de Hoge Venen en 22 graden in de Kempen.

Morgen wisselen zon en stapelwolken elkaar af en kan er hier en daar een bui vallen. In de meeste streken blijft het echter droog met maxima van 17 graden in de Hoge Venen tot 22 graden in de Kempen.

Woensdag is er 's ochtends nog kans op nevel of lokale mistbanken. Daarna wordt het overwegend zonnig met maxima van 18 tot 23 graden. Het is bijna windstil. Ook donderdag en vrijdag verandert het weerbeeld nauwelijks: na het ochtendgrijs wordt het droog en zonnig, met weinig wind. Donderdag halen we tot 24 graden, vrijdag tot 25 graden.

Zaterdag blijft het wellicht zonnig en wordt het ook behoorlijk warm met maxima van 23 tot 28 graden. Mogelijk verschijnen er zondag wat meer wolken en vergroot eventueel de kans op een paar buien. De maxima liggen rond of iets boven 25 graden.

Bekijk hier het meest recente weerbericht (18/08/2019 - 20u)

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen