Archiefbeeld van het Burkinese leger

Doden bij aanval op legerbasis in Burkina Faso

In het West-Afrikaanse land Burkina Faso zijn zeker 24 soldaten gedood bij een aanval van "gewapende terroristen" op een legerpost in Koutougou, in de provincie Soum. Dat is nieuwe informatie van het leger. Er zijn ook 7 gewonden en 5 manschappen blijven vermist.

Als vergelding voor de aanval doodde het leger naar eigen zeggen ook een aantal mensen, allemaal terreurverdachten. Over de identiteit van de aanvallers of de groepering waartoe ze zouden behoren, werd geen informatie vrijgegeven.

Het noorden van Burkina Faso, dat grenst aan Mali en Niger, dient als schuilplaats voor islamitische extremisten. Die plegen geregeld aanvallen op de burgerbevolking en de ordediensten. Deze raid op een militaire basis was de bloedigste die het leger tot nu toe te verduren kreeg.

Het ongeveer 20 miljoen inwoners tellende Burkina Faso is volgens de Verenigde Naties een van 's werelds armste landen. De laatste jaren is het etnische en religieuze geweld er fel toegenomen. Er vielen al honderden doden.

Meest gelezen