Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

Elton John verdedigt Harry en Meghan na kritiek op vliegen met privéjet: "Onjuiste beschuldigingen"

De Britse zanger Elton John neemt het op voor prins Harry en zijn vrouw Meghan. Die liggen onder vuur in de Britse populaire pers omdat ze vaak met privéjets vliegen terwijl ze net pleiten voor meer maatregelen om het klimaat te beschermen. De hertog en hertogin wordt hypocrisie verweten.

Vandaag ontdekten de "tabloids" dat Harry en  Meghan enkele dagen in Nice zijn geweest, op bezoek bij Elton John. "Ik voel mij vreselijk vanwege de vervormde en hatelijke berichtgeving in de media", schrijft de zanger op de sociale media. "Prins Harry's moeder, prinses Diana, was een van mijn dierbaarste vrienden. Ik voel mij verplicht om Harry en zijn gezin te beschermen tegen de pers, die heeft bijgedragen aan de vroegtijdige dood van Diana."

Onophoudelijke en onware beschuldigingen

Elton John

Volgens Elton John zijn Harry en Meghan op zijn uitnodiging naar Nice gekomen. "Na een hectisch jaar met hard werk en toewijding aan goede doelen wilden David en ik het jonge gezin een privévakantie aanbieden in de veiligheid en rust van ons huis. Om ze te beschermen hebben we hen een privévlucht aangeboden. Om de inspanningen van prins Harry voor het leefmilieu te steunen, hebben we ervoor gezorgd dat de vluchten klimaatneutraal waren door een bijdrage aan Carbon Footprint te storten."

De zanger roept de pers op te stoppen  met "onophoudelijke en onware beschuldigingen".

Meest gelezen